Hétfő, 2024-05-06, 13:59
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 19
Észak-Európában egy ciklon okoz borús,gyakran csapadékos időjárást,és a hőmérséklet sem alakul kellemesen,mindössze 13°C-20°C alakulnak a maximumok,és gyakran élénk vagy erős a szél.
Közép,- és Dél-Európában tombol a nyár,sok-sok napsütéssel,a hőmérséklet az
Ibériai-félszigeten 30°C-38°C hőség uralkodik,csapadék egyáltalán nincs,sőt felhők is alig zavarják a napsütést,legfeljebb csak Észak-Spanyolországban növekszik meg a felhőzet,viszont nagyon erős az UV-B sugárzás.
Itáliában és Görögországban is kellemes idő van,ott azért egy kissé mérsékeltebb a meleg,ám csapadék erre sem valószínű.A hőmérséklet csúcsértéke itt 30°C-34°C alakul,ezen belül Olaszországban van a melegebb.
A Kárpát-medence időjárását eleinte egy gyenge hidegfront alakítja,majd ezután visszatér a meleg,és egyre inkább emelkedőben lesznek a hőmérsékletek,olyanny ... Tovább »
Megtekintések száma: 550 | Hozzáadta:: tornado75 | Dátum: 2011-08-19 | Hozzászólások (0)

Az alig-alig mozgó gleccserek világában roppant gyorsnak számít, hogy az Antarktisz belső vidékein néhol évi 240 méteres sebességgel mozog a jég a tenger felé. Egyre-másra töredeznek, olvadnak fel a parti jégmezők, így egy idő után nem lesz, ami útját állja a belső tájak roppant jégtömegének. Ha pedig ez mind elolvad, akkor a világtenger szintje akár 60 méterrel is emelkedhet. Két magyar Antarktisz-expedíció vezetője szerint azért érdemes a fagyott földrészt kutatni, mert vannak olyan fontos információk, amelyeket csak így tudhatunk meg a Földről. 

Olyan erős volt a márciusi japán földrengés, hogy a cunami több nagyméretű jéghegyet szakított le az Antarktiszról, a Sulzberger selfjégről. A szökőár a március 11-i ... Tovább »

Megtekintések száma: 456 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-19 | Hozzászólások (1)

A tengerek melegedése, a hajóroncsok és ráadásul a lefolyóvízben lévő baktériumok is okozói a karibi térségben élő korallok halálának amerikai kutatók szerint.

A vizsgálatok szerint emberi baktériumok fertőzik a kihalástól fenyegetett Elkhorn-korallokat  - Acropora palmata -, az érzékeny organizmusok fehér, hímlőszerű megbetegedést kapnak és elpusztulnak.

A Georgiai Egyetem szakértői eredményeiket a PLoS ONE című szaklapban mutatták be csütörtökön.

A kutatócsoport azonosította a kórokozót, és megállapították, hogy emberi fekáliától származik, amely egy a Key West-szigeten lévő szennyvíztelepről került a tengerbe.

Az Elkhorn-korallok ágai akár tíz centiméteres átmérőjűre is megnőhetnek, majd összekapcsolódv ... Tovább »

Megtekintések száma: 395 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-19 | Hozzászólások (1)

Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben