Hétfő, 2024-05-06, 18:03
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 31
Az elmúlt napokban vulkáni naplementéket láthatunk, amit az afrikai Nabro vulkánból származó aeroszoltartalom okoz, értesítette portálunkat Schmall Rafael. A keszthelyi egyetem kertészmérnök hallgatójáról, a különleges légköri jelenségek tehetséges fotósáról egy éve írtunk, amikor 22 fokos holdhalót örökítő képével aratott sikert. Rafael a szupercellás zivatarok megszállottja, aki F1-es tornádóról álmodik. Telefonján több száz naplementével tipikus férfiideál.
– Sokan látják a jelenséget, de nem tudják, hogy miért ennyire szép mostanában, s hogy mik azok a sugarak, a különleges színek – így Schmall Rafael, aki persze a magyarázatot is nyomban megadja. – A Nabro június 12-én este tört ki. A hamufelhő leülepedett, de a kén-dioxid az áramlatokkal messze eljutott. A magasban úszó vulkáni anyag visszaveri a nap fényét
Az a különleges még ezekben a naplementékben, hogy ha Csehországban vagy Ausztriában viharok tombolnak, azok több száz kilométeres árnyékot vetnek az égbolton. H ... Tovább »
Megtekintések száma: 514 | Hozzáadta:: lala53 | Dátum: 2011-08-31 | Hozzászólások (3)

Továbbra is viszonylag száraz, kissé hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé szerda estig. Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Felhőszakadások lehetnek Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, és heves, jégesővel járó zivatarok is kialakulhatnak.

Az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett ma is sok napsütésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között várható, késő este 19, 24 fok lesz. Eleinte néhol még futó zápor is kialakulhat a keleti és a nyugati határ mentén . Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Az időjárás átmenetileg a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg jobban. Fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Némelyeknél tartós álmossá ... Tovább »

Megtekintések száma: 643 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-31 | Hozzászólások (1)

A Mexikóváros közelében található tűzhányóból hamu lövellt ki, amely nemsokára ellepheti a hatalmas települést.Kedden újból működni kezdett a mexikói főváros közelében lévő Popocatépetl tűzhányó - jelentették a helyi katasztrófaelhárító szervek. Az 5450 méter magas vulkánból egy kilométer magasra lövellt ki a hamu. Helyi idő szerint kedden négy kitörést észleltek. A szakemberek lehetségesnek tartják, hogy az éjszakai órákban a vulkáni hamufelhő ellepi Mexikóvárost.A katasztrófaelhárító szervek felszólították a helybélieket, hogy maradjanak legalább 12 kilométer távolságra a fővárostól 65 kilométerre délkeletre lévő vulkántól.

Megtekintések száma: 522 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-31 | Hozzászólások (0)

Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben