Kedd, 2024-05-07, 04:54
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 16
                                            
Mi történt 2010.08.16.-án? Egy egész Ország nem felejti el ezt a napot! 2010. augusztus 16-án egy több középpontú ciklon lassan átvonuló hullámzó frontrendszere alakította a Kárpát-medence időjárását. A napok óta tőlünk nyugatra hullámzó frontrendszer előtt az elmúlt napokban egy ún. meleg nedves szállítószalag fejlődött ki.

A középtroposzférában tőlünk nyugatra, északnyugatra már napok óta egy magassági hideg örvény helyezkedett el, amelynek előoldalán középszinteken több alkalommal időszakosan jelentős örvényesség advektálódott, amely időnként ... Tovább »

Megtekintések száma: 530 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-16 | Hozzászólások (5)

Káoszt okozott a negyven éve nem látott havazás Új-Zélandon. A hóesés kedd délután is folytatódott a fővárosban, Wellingtonban. A meteorológusok szerint "egyszer az életben" éri el ekkora csapadékot okozó hideg, antarktiszi levegő a szigetországot. Utoljára az 1970-es évek elején történt ilyesmi Új-Zélandon. Az iskolákat bezárták az ellehetlenülő közlekedés miatt. Mivel további havazás várható, arra figyelmeztették a lakosságot, számítsanak áramszünetekre.  A legnehezebb helyzetbe azok kerültek, akik még nem tudtak visszatérni otthonukba a Christchurchöt sújtó földrengés után - volt olyan, akik két gázpalackot is elhasználtak az utóbbi héten az ideiglenes szálláshelyek, a lakókocsik, sátrak fűtésére. A gazdasági elemzők attól tartanak, hogy a szokatlan havazás kihat a termelékenységre, mert a dolgozók egyszerűen nem ... Tovább »
Megtekintések száma: 585 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-16 | Hozzászólások (1)

A fénylő meteoritrész augusztus 5-én hullott a tóba, s a vízben sisteregve merült alá. Az épp horgászó házaspár szerint rajtuk kívül több szemtanúja is volt a jelenségnek. Hatvan határába is érkezhetett egy darab az augusztus 5-én lehullott meteorból – állítja egy helyi horgász házaspár. Mint elmondták, az ominózus, másfél héttel ezelőtti estén a település szélén lévő úgynevezett „Sóderosnál” próbáltak halat fogni, amikor felfigyeltek a tűzgolyóra. A fénylő meteoritrész a tóba hullott, s a vízben sisteregve merült alá. Az épp horgászó házaspár szerint rajtuk kívül több szemtanúja is volt a jelenségnek.
Megtekintések száma: 363 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-16 | Hozzászólások (0)

Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben