Hétfő, 2024-06-17, 11:21
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Találkozó

I. Amatőr Meteorológiai Találkozó – Kékestető

 

Délelőtt fél 10 előtt már mindenki megérkezett.

Mikor összegyűlt a csapat, szerevező, Zsombok Imre köszöntő beszédet mondott.

Ezt követően minden jelenlévőnek ki kellett töltenie egy meteorológiai tesztet, mely 10 kérdésből állt, és 10 perc állt rendelkezésre ennek megoldására.

A teszt befejezése után előadást tartott Dr. Magyar László fizikus, a NASA munkatársa. Ezen előadáson szó volt a Napkitörésekről, a jelenlegi (11 éves) ciklusról, illetve megtudhattuk, hogy milyen további Nap-ciklusok vannak. Beszéltünk a Nap Földre gyakorolt hatásáról is, hogy milyen mértékben tudja befolyásolni bolygónk éghajlatát. Illetve megemlítettünk néhány, a múltban előfordult olyan eseményt is, mely kihatott bolygónkra.

Az előadás után kerültek kiosztásra a Meteorológiai Totó eredményei. Az első 3 helyezett oklevélben részesült, a többi résztvevő 1-1 emléklappal lett gazdagabb.

Első három helyezettünk:

tornado75 – Tátrai Tibor Ádám

lala53 – Dénes Lajos

Akurunca01 – Juhász Ádám

 

Ezek után mintegy 1-1,5 órában kötetlen beszélgetés volt, itt főként meteorológiai kérdések, események jöttek szóba. Kérdéseinkre válaszolt Reisz András meteorológus, illetve Dr. Magyar László. Itt szintén szó esett a Napról, illetve annak hatásairól. Továbbá beszéltünk hazánk időjárásól, időjárási helyzetekről, bővebben kifejtettük a globális felmelegedés hatását a Kárpát medencére nézve.

 

Ebéd után Tátrai Tibor Ádám (tornado75) tartott előadást saját meteorológiai feljegyzéseiről, az elmúlt 2 év időjárásáról (Tápiószőlős időjárásáról), grafikonokkal, havi összegzésekkel.

 

Ezt követően tartottunk egy kis túrát. Eközben mókusokat etettünk, felkerestük a Kékes forrást, gyönyörködtünk a tájban, és elmentünk hazánk legmagasabb csúcsához is. A túrán velünk tartott Dr. Magyar László is. A túra hossza 3km volt.

 

A túra végével véget ért program sorozatunk is.

 

Köszönjük Reisz András meteorológusnak,

aki jelenlétével megtisztelt bennünket!

 

Köszönjük Dr. Magyar László fizikusnak, aki jelenlétével

megtisztelt minket, s velünk marad program sorozatunk végéig!

 

Köszönjük Ifj. Zsombok Imrének és családjának a

szervezést, nélkülük nem jött volna létre a találkozó!

 

Köszönjük minden résztvevőnek az ittlétet!

 

A remek hangulatnak és a jó társaságnak köszönhetően felmerült bennünk egy újabb meteorológiai találkozó ötlete, melyen remélhetőleg már többen leszünk!

 

     

        

 

Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben