Hétfő, 2024-05-06, 13:21
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 15
                                            

Ausztrália északi partvidékén évről évre titokzatos, cső formájú felhők jelennek meg. A felhők kialakulására nincs pontos magyarázat, de mivel a jelenség sehol máshol nem fordul elő ilyen gyakran, valószínűsíthető, hogy létrejöttében fontos szerepet játszanak a helyi földrajzi-meteorológiai sajátosságok.

A jellegzetes csőfelhők a Carpentaria-öböl felett jelennek meg általában 1-2,5 km-es magasságban, hosszuk pedig eléri az 1000 km-t. Főként ősszel figyelhetők meg, és az óceán felől a szárazföld fel&ea ... Tovább »
Megtekintések száma: 535 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-15 | Hozzászólások (2)

Országszerte szép, nyári idő várható sok napsütéssel. A Kárpát-medence fölé hétfőn délutánig meleg, száraz levegő áramlik, majd a nap második felében a ciklon hidegfrontja eléri az országot. Estére mindenütt felhős lesz az ég, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A hőmérséklet délután 28 és 33, késő este 20 és 25 fok között valószínű. A délutáni óráktól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, estétől a középső országrészben is felhős lesz az idő, egyre többfelé várható záporeső, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, sokfelé megerősödik, zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek.

Kedden fels ... Tovább »

Megtekintések száma: 402 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-15 | Hozzászólások (1)

Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben