Hétfő, 2024-05-06, 15:01
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az "Új Magyarország Fejlesztési Terv" (NFT II.) keretében a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) lehetőséget felhasználva pályázatot nyújtott be az e-környezetvédelem területén informatikai fejlesztések megvalósítására. Célja egy olyan meteorológiai fejlesztés megvalósítása, amely lehetővé teszi a veszélyes időjárási jelenségek detektálását, követését és előrejelzését hazánk kistérségire lebontva.

Az ipari és informatikai társadalom egyre inkább érzékenyebbé válik a külső, természeti hatásokra. A pusztító természeti erők közül Magyarországon elsősorban a légköri folyamatok által keltett veszélyekre kell számolnunk: pusztító szélviharokra, jégesőkre, árvizekre vagy for ... Tovább »

Megtekintések száma: 708 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-01 | Hozzászólások (1)

Nedves, a sokéves átlaghoz képest több fokkal hűvösebb levegő áramlik Magyarország fölé hétfőn. Emiatt ismét erős felhősödés várható észak felől, újabb csapadéksáv éri el az országot. Elsősorban az északi megyében fog esni. A nyári kánikuláért egészen az Égei-tengerig kell utazni.

Észak felől ismét erős felhősödés várható, az ország nagy részén csak kevés napsütés lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között várható, késő este 16 és 20 fok között valószínű.

Újabb csapadéksáv éri el az országot, emiatt több helyen számíthatunk ismétlődő esőre, záporokra, főként az északi megyékben. Néhol a délutáni gomolyfelhő-képződésből intenzívebb záporok is kialakulhatnak rövid idő alat ... Tovább »

Megtekintések száma: 433 | Hozzáadta:: Imi | Dátum: 2011-08-01 | Hozzászólások (5)

Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben