Hétfő, 2024-05-06, 23:20
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 19 » Milyen az idő? - Európai körkép
21:22
Milyen az idő? - Európai körkép
Észak-Európában egy ciklon okoz borús,gyakran csapadékos időjárást,és a hőmérséklet sem alakul kellemesen,mindössze 13°C-20°C alakulnak a maximumok,és gyakran élénk vagy erős a szél.
Közép,- és Dél-Európában tombol a nyár,sok-sok napsütéssel,a hőmérséklet az
Ibériai-félszigeten 30°C-38°C hőség uralkodik,csapadék egyáltalán nincs,sőt felhők is alig zavarják a napsütést,legfeljebb csak Észak-Spanyolországban növekszik meg a felhőzet,viszont nagyon erős az UV-B sugárzás.
Itáliában és Görögországban is kellemes idő van,ott azért egy kissé mérsékeltebb a meleg,ám csapadék erre sem valószínű.A hőmérséklet csúcsértéke itt 30°C-34°C alakul,ezen belül Olaszországban van a melegebb.
A Kárpát-medence időjárását eleinte egy gyenge hidegfront alakítja,majd ezután visszatér a meleg,és egyre inkább emelkedőben lesznek a hőmérsékletek,olyannyira,hogy a jövőhéten már 35°C feletti értékeket is mérhetünk,és szinte teljesen derült,felhőtlen lesz az ég.Szombaton és vasárnap 30°C-33°C lesz a jellemző.Az UV-B sugárzással természetesen hazánkban is vigyázni kell,délelőtt 11 és délután 3 óra között,ha nem muszáj ne tartózkodjunk a napon!
Nyugat-Európát egy ciklon éppen elhagyni készül,ám ez komolyabb lehűléssel járt,és így mindössze 17°C-26°C között van a hőmérséklet ezen belül Írországban van a leghűvösebb,és Franciaországban fordul elő 24°C-26°C,és e mellett záporok,zivatarok is kipattannak.
Izlandtól délre egy markáns ciklon van kialakulóban,és a "gejzírek országában" már igen csak lehűlt a levegő,hisz csak 13°C körül alakulnak a legmagasabb hőmérsékletek.
Kelet-Európa időjárása kellemes,késő nyári hőmérsékletekkel, 21°C-25°Cközött vannak a legmagasabb értékek,és szép,napos idő van,zápor,esetleg zivatar csak elszórtan fordul elő,illetve Ukrajna középső részén lehet élénk a szél.
Megtekintések száma: 551 | Hozzáadta:: tornado75 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben