Hétfő, 2024-05-06, 19:18
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 10 » Zivatarmentes idő lesz csütörtökön!
19:17
Zivatarmentes idő lesz csütörtökön!
Már kissé erősödik a nappali felmelegedés a hideg éjszaka után, de az augusztusi melegre várni kell hétfőig. Egyre inkább egy nyugat-európai anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását.  Szerdán estefelé még előfordulhat zápor, zivatar - ilyesmi elszórtan a Tiszántúlon, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fordulhat elő. A zivatarokat helyenként 60 km/h feletti széllökés, 20 mm-t elérő csapadék és kis méretű jég kísérheti. Éjszakára mindenütt kiderül az ég, mérséklődik az erős, napközben 60-70 km/órás sebességgel fújó szél is.

Csütörtökön országszerte sok lesz a napsütés, kevés gomoly-, estefelé kevés fátyolfelhő lehet. Csapadék nem várható. Napközben már csak helyenként élénkül meg az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között valószínű. Megszűnik a zivataros idő, veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. Erős, átlagosan 6,3-as szintű lesz az ultraibolya sugárzás.

Ilyen az idő Európában

Jelenleg kissé hűvös a nyár Európa északnyugati felén. Az Atlanti-óceán felől benyúló anticiklon és a Skandináv-félsziget feletti ciklon közös áramlási rendszerében északnyugatról hideg levegő áramlik a kontinens középső területei felé. Hatására Nyugat- és Észak-Európa legnagyobb részén 17 és 23 fok közé emelkedik délutánonként a hőmérséklet, de a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget északi vidékein csupán 12, 15 fokot mérnek.

Ezzel szemben kánikulai meleg van a Pireneusi-félsziget déli felén, ahol 34, 37 fokig melegszik fel a levegő, és hasonló a meleg a Fekete-tenger északi és nyugati partvidéke mentén, valamint az Égei-tenger térségében.

Megtekintések száma: 423 | Hozzáadta:: Imi | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 1
1 tornado75  
0 Spam
Persze itt nem tudna 30°C tartósan fölé emelkedni a hőmérséklet. angry angry angry
Nagyon tetszik az Európai időjárás jellemzése! smile wink

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben