Hétfő, 2024-05-06, 20:40
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 22 » Hőhullám érkezik!
07:52
Hőhullám érkezik!

Rekordokat döngető hőséghullám jöhet jövő héten, a meteorológusok figyelmeztetik a lakosságot. artós hőségre kell készülni. Hétfőn elsősorban a Dunántúlon haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot, a hét közepétől pedig már az ország túlnyomó részén 27 fok fölött is alakulhat - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző munkatársa vasárnap az MTI-nek. Hozzátette, hogy nagyjából péntekig nem várható csapadék, csak néhol - elsősorban északkeleten - alakulhat ki egy-egy zárpor vagy zivatar. A nappali maximumok kezdetben több helyen 35, a hét második felében 37-38 fok körül alakulhatnak, és éjszaka sem fog jelentősen felfrissülni a levegő. Csonka Tamás megjegyezte: van rá esély, hogy a jövő héten ismét megdőlnek a napi melegrekordok. A hőséghullám vége egyelőre nem látható. Mint mondta, 27. és 29. között megszűnhet a kánikula, de ez az előrejelzés még bizonytalan. A várható hőség miatt kilenc megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A honlapjukon látható előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Megtekintések száma: 392 | Hozzáadta:: Imi | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
1 tornado75  
0 Spam
Már ma34°C volt a legmagasabb hőmérséklet,és még csak hétfő van,ha minden nap is csak 1°C-kal emelkedne a T,akkor pénteken legalább 38°C-nak kell majd lennie,amit szerintem el is erünk,sőt,meg is haladhatunk!
Nagyon nem szeretem ezt a fajta időt,érdekes,ma még is jól viseltem.Hát,majd meglátjuk mi lesz,ha átlépjük a 35°C-ot!
Országosan pedig el tudom képzelni,hogy eléri a legmagasabb hőmérséklet a 40°C-ot,vagy pár tizeddel meghaladja azt,így elég kemény rekord dőlhet meg.
Különben nem értem az OMSZ riasztását,mert ma csak a Dunántúlon volt narancs,és a Dunától keletre meg semmi.Én legalább sárga fokozatú riasztást adtam volna ki Pest-,Bács-Kiskun-,Jász-Nagykun-,Csongrád-,Békés megyékre....
Holnapra pedig már mindenhova Narancs riasztás kellene.

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben