Kedd, 2024-05-07, 04:35
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 29 » Hárommillió ember maradt áram nélkül
07:38
Hárommillió ember maradt áram nélkül

Az Irén hurrikán okozta hatalmas esőzések következtében vasárnap reggel kiléptek medrükből New York folyói. A hurrikán következtében 3 millióan maradtak áram nélkül az Egyesült Államok keleti partvidékén, és eddig legkevesebb 10 ember vesztette életét.

Az Irén, amelynek intenzitása a Karib-tenger térségében még hármas fokozatú volt, vasárnapra 1-es kategóriájúvá „szelídült”, de a széllökések sebessége helyenként így is eléri az óránkénti 104 kilométeres sebességet. A hatóságok ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a vihar következményei továbbra is végzetesek lehetnek.

A legnagyobb veszélyt az áradás jelenti - mondta vasárnap a Fox News televíziónak Craig Fugate, a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) vezetője. Craig szerint a legtanácsosabb továbbra is otthon maradni. A parti őrség ugyanakkor vasárnap bejelentette, hogy még vasárnap helyreállhat a New York-i kikötő forgalma. Erősebb széllökéseket vasárnap inkább a New Yorkkal határos New Jersey államban tapasztaltak.

Alsó-Manhattanben mind a Hudson, mind az East River kiöntött. New York és New Jersey Kikötői Hatósága az áradás miatt lezárta a Holland alagút északi járatát. Philadelphiánál a Darby folyó is kiöntött.

A marylandi Calvert Cliffs-i atomerőmű egyik reaktora szombat éjjel automatikusan leállt, miután egy, az épületről az erős szélben levált alumíniumdarab eltalálta a létesítmény transzformátorát. Az erőmű vezetése vasárnap nyilatkozatot adott ki, amely szerint sem az alkalmazottakat, sem a környék lakót nem fenyegeti veszély.

Bostonban, New Yorkban, Philadelphiában, Baltimore-ban és New Jerseyben vasárnap teljesen leállították a metró- és a buszközlekedést. Az utasforgalom leghamarabb hétfőn indulhat újra.

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is az Egyesült Államokon átsöprő hurrikán miatt, így sem az American Airlines, sem a Delta légitársaság járata nem érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vasárnap - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolat igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette, hogy mivel az Irén (Irene) névre keresztelt hurrikán miatt a New York-i Kennedy repülőtér zárva tart, a két társaság szombat esti gépe sem hagyta el Ferihegyet. Hardy Mihály szerint van rá esély, hogy hétfőn elinduljanak a járatok.

Megtekintések száma: 575 | Hozzáadta:: Imi | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
1 tornado75  
0 Spam
Az Amerikaikkal együtt érzek, de ennél jobban is fel tudnának készülni, és nem feltétlenül a hurrikánra gondolok, hanem a tornádókra!
Amerika középső része maga tornádók paradicsoma, és ott azért elég sok ember él. Ám mégis csak jóformán fából, meg némi hungarocellből áll a házak 60-70%-a!!!!
És csodálkoznak, ha már a legkisebb tornádó is elvisz egy kisebb várost!
Ahelyett, hogy olyan épületeket húznának föl, mint itt Európában, ahol a házak nagy része téglából (a régebbiek vályogból) van, én azt mondom erre sokkalta erősebbek, mint azok a "fakunyhók" ott az USA-ban. No meg biztonságosabbak, és mivel erősebbek, sokkal kevesebb lenne mind az emberi élet, mind az épületek kára!

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben