Hétfő, 2024-05-06, 19:28
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Augusztus » 8 » Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik!
09:25
Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik!
Délben, kora délután éri el Magyarországot az a hidegfront, ami miatt Nyugat-Európában már sokfelé hozott esőt, záport. A front záporok, zivatarok kíséretében jelenik meg, számottevő lehűlés kezdődik. Déltől gyorsan csökken majd a hőmérséklet északnyugaton.

Hétfőn kezdetben napos idő várható, majd a déli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33, északnyugaton 22 és 27 fok között várható, de a déli óráktól északnyugaton gyorsan csökken a hőmérséklet. Késő este 17, 24 fok valószínű. A legmelegebb a Dél-Alföldön lesz, 32 fokig nő kora délutánra a hőmérséklet.

Kora délutántól egyre többfelé kell záporra, zivatarra számítani. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Délkeleten csak estétől valószínű csapadék. A délnyugati szél több helyütt megerősödik, majd a szél északnyugatira fordul, és sokfelé viharossá fokozódik. Zivatarban is számítani kell viharos széllökésekre.

Kedden délen és keleten is felszakadozik a felhőzet, másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul.  Eleinte délen és keleten még több helyen lehet zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél időnként megélénkül. Az 5-25 km/órás átlagszél mellett 30-50 km/órás maximális széllökések lehetnek.

Szerdán nyugaton gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, keleten azonban a napközben erősebben megnövekvő felhőzetből elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között alakul. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A 10-25 km/órás átlagszél mellett 30-60 km/órás maximális széllökésre lehet számítani, de zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/órát.

Ilyen az idő Európában

Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek a Skandináv-félszigettől Németországon át egészen a Pireneusokig húzódó frontrendszere Nyugat-Európa-szerte sokfelé okoz esőt, záport, helyenként zivatart (ez húzódik át hétfőn Magyarország fölé is). Európában még Oroszország északi felén sok a felhő, másutt napos idő jellemző, elvétve fordul elő csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger vidékén többnyire 28, 35, Közép-Európában 25, 30 fok között alakul. Észak-Európában és a nyugat-európai frontrendszer mögött vasárnap délután jobbára 16, 23 fokot mértek.

Megtekintések száma: 419 | Hozzáadta:: Imi | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 5
3 tornado75  
0 Spam
Engem nem csak a csapadék bánt,de a lehűlés is....Ha ez a front nem jött volna,jövőhéten mentünk volna a Balatonra,3 napra... angry sad

4 zsófika98  
0 Spam
Az bosszantó lehet!

5 tornado75  
0 Spam
De még mennyire,főleg,hogy most jövő nyárig kell várnom.... angry angry

2 Mosoni  
0 Spam
Nekem tökéletesen megfelel ez az idő, igaz egy kicsit sok a csapadék, de sokkal könnyebb dolgozni mint rekkenő hőségben smile

1 zsófika98  
0 Spam
Ne már!!!!
Hideg!!!
Minek????

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben