Kedd, 2024-05-07, 12:17
Üdvözöllek Vendég | RSS

Amatőr meteorológusok oldala

Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Blog

Főoldal » 2011 » Szeptember » 12 » Egész héten derült idő várható!
10:46
Egész héten derült idő várható!
Jellemzően napsütéses lesz a hétfő, és általában ilyen idő valószínű az egész héten. Ma nyugat felől  többször erősen megnövekszik a felhőzet, mivel egy hidegfront éri el az országot. Zápor, zivatar a Nyugat-Dunántúlon valószínű, ám veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani.

Északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására felfrissül a levegő. A napsütéses időben nyugat felől átmenetileg többször erősen megnövekszik a felhőzet az ország fölött. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27-31 Celsius-fok között alakul, de délkeleten ennél melegebb, északnyugaton pedig hűvösebb is lehet. Késő estére 18-24 fok várható.

A legtöbb napsütésre a Tiszántúlon, a tartósabb felhősödésre pedig az Alpokalján lehet számítani. Zápor, zivatar valószínű elszórtan a Nyugat-Dunántúlon, valamint északon, északkeleten. Napközben gyakran megerősödik, olykor viharossá fokozódik az egyre többfelé északnyugatira, északira forduló szél - erre főként az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén kell számítani. Zivatarban is lesznek viharos széllökések, de veszélyes időjárási jelenség, például heves zivatar vagy jégeső nem valószínű.

A hidegfront miatt az erre érzékenyeknek megfájdulhat a feje, de migrén és szédülés is előfordulhat. Ingadozhat a vérnyomás, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak. A szél sokaknál idegességet okozhat. Az UV-sugárzás mérsékelt marad, és felfrissül a levegő. A szombat-vasárnaphoz képest pár fokkal hűvösebb időt az okozza, hogy a Kárpát-medence fölött vonul át és itt gyengül le annak a ciklonnak a hidegfrontja, ami a Brit-szigetek és Izland fölött örvénylett.

Kedden általában derült, napos idő lesz, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. Az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Ezen a héten nagyrészt derült, száraz időre lehet számítani, jelentős mennyiségű, 5 millimétert meghaladó csapadék sehol sem valószínű Magyarországon. Szerdán és csütörtökön viszont átmenetileg több lesz a felhő, és elszórtan zápor is előfordulhat. Ezen a héten általában 12, 18 fok között mozog a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, míg a hétvégén 10, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 25, 31, később 20, 27 fok között várható
Megtekintések száma: 512 | Hozzáadta:: Imi | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 4
4 mass traffic  
0 Spam
Best backlinks and website traffic service - we post your custom post up to 100'000 forums worldwide. Price starting just from $29

Your weatherperson.ucoz.com website will get thousands of visitors/day using best backlink service today. See proof how website traffic increased from 400 to 4000 visitors/day and how your website can get same results - http://get-more-web-traffic.net

We can post your custom message up to 100’000 forums around the web, so your site get thousands of backlinks
and as a result your web page will be ranked #1 positions in search engines and your website will get amazing amount of free, targeted web traffic from search engines in very short time.

Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!

Are you ready to for massive traffic flood to your site? If yes then Order now: http://get-more-web-traffic.net

3 Imi  
0 Spam
Juaszne! Ne offolja már a blogot is!!! Csak rosszabít a helyzetén!! wacko

2 Imi  
1 Spam
Azt már én sem, hogy már szeptember közepén járunk és nincs szeles, esős időjárás! angry angry angry angry

1 tornado75  
0 Spam
Ajj, de nem szeretem ha szeptemberben nyári idő van! Fújjj! angry angry angry angry

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Szeptember 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright Imi© 2024 Minden jog fenntartva!
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben